Holešovská regata 2017

Žužu-bába na Holešovské regatě 2017

Jako tradičně se i letos v prostorách Holešovského zámku a zahrady konala Holešovská regata se svou přehlídkou netradičních plavidel, a jako tradičně se jí účastnili i my, studenti a vyučující SŠNO Bystřice pod Hostýnem.

Letos jsme se prezentovali Žužu-chaloupkou, v níž bydlí Žužu-bába, která pořádá pro školní děti pobyty v přírodě a láká je na sladkosti, lízátka a bonbony. Zlákat se nechali studenti 1. ročníku Martin Daněk, Lukáš Vaněk a Jiří Žák a student 2. ročníku Jan Andrys, a to pod dohledem učitele odborného výcviku Marcela Kozlanského a vyučujících teoretické výuky Věry Kosmákové, Zoji Švehlíkové a Kateřiny Valterové, která je zároveň autorkou návrhu našeho plavidla. Na vše navíc ze břehu dohlíželi emeritní členové naší posádky Jaroslav Dufek a Jaroslav Čech. Na přípravách se samozřejmě podíleli v rámci svých odborných předmětů i studenti ostatních tříd.

I když jsme v tomto roce nezískali od odborné poroty ani od diváků žádnou cenu, celkově na nás všichni diváci reagovali velmi pozitivně a podle nás bylo naše plavidlo jednoznačně nejfotografovanějším plavidlem letošní regaty.

Za realizační tým Mgr. Věra Kosmáková.

Vložil 22.06.2017 20:06 Čech Jaroslav