Holešovská Regata 2018

Otesánkova plavba holešovským kanálem
Každý určitě zná pohádku o Otesánkovi a každý si ho představuje trochu jinak. Naše verze Otesánka byla postava z dřevěných latěk 4,5 m dlouhá a 2,6 m vysoká o celkové hmotnosti 140 kg. Podle návrhu paní učitelky Kateřiny Valterové a pod odborným vedením pana učitele Radka Pluháčka ji vyrobili žáci v dílnách Střední školy nábytkářské a obchodní Bystřice pod Hostýnem. V sobotu 23. června ráno Otesánka vypravili na plavbu kanálem zámeckého parku v rámci 8. ročníku festivalu Holešovská Regata. Doprovodily jej postavy představující selku, děvečku, sedláka a pasáčka, respektive samotní žáci v převlecích. Ze břehu na vše dohlížely paní učitelky Zoja Švehlíková a Věra Kosmáková.
Náš Otesánek byl bezesporu nepřehlédnutelný, líbil se jak divákům, tak odborné porotě, která mu udělila 3. místo. Důležitější než cena byl ale společně strávený čas na mimoškolní akci a postoj samotných studentů, který shrnul Martin Daněk slovy: „Je to skvělá akce, kterou si moc užíváme. Také se líp poznáme s učiteli, kteří tu jsou s námi. Bavila nás i výroba, i když jsme museli hodně přemýšlet nad technickými problémy. Vše jsme ale zvládli a teď se tu výborně bavíme.“
Otesánek s největší pravděpodobností za necelý rok shoří při pálení čarodějnic, ale to nevadí, protože už teď máme spoustu nápadů na další Regatu.
za realizační tým Mgr. Věra Kosmáková, SŠNO Bystřice pod Hostýnem

Napsali o nás...

Vložil 04.07.2018 17:33 Čech Jaroslav