Úspěch na veletrhu MOBITEX 2020

Studentské ceny rozdány – úspěch žáka SŠNO Bystřice pod Hostýnem

Studentská soutěžní přehlídka GRAND PRIX MOBITEX 2020 – sekce STUDENT, v níž studenti prezentují výrobky, prototypy a modely z oblasti nábytku a bytových doplňků, dnes vyvrcholila slavnostním vyhlášením výsledků. Celkem bylo uděleno 11 cen, o které se utkalo 85 autorů s 95 pracemi z 9 středních a vysokých škol z celé České republiky. Téma letošního ročníku znělo EXPERIMENT.
„Kritériem pro vystavení práce na veletrhu MOBITEX je zhotovení návrhu v měřítku 1:1 a také dobré řemeslné provedení. Potěšující je kromě tradičně dobrého zastoupení škol zaměřených na nábytek také účast škol s výukou designu keramiky, porcelánu a textilu,“ říká předsedkyně poroty Dagmar Koudelková z Národního centra nábytkového designu.
Porota dnes ocenila studenty, kteří podle hodnocení odborné poroty nejlépe splňovali kritérium originality, kreativity, progresivity, nekonvenčnosti a funkčnosti. Hlavní cenu GRAND PRIX MOBITEX – STUDENT si odnesla Sabina Stržínková z ateliéru Průmyslového designu UTB ve Zlíně za čalouněnou židli Tammi, která vznikla ve spolupráci s firmou Nábytek Jelínek ve Valašském Meziříčí. Židle je výsledkem kombinace ruční práce s využitím moderní CNC technologie na výrobu opěradla.
Druhé místo patří Petrovi Matoušů za set na espresso nápoje ME`AZA. Student Ústavu designu FA na ČVUT v Praze se ve své tvorbě porcelánových šálků a podšálků na kávu inspiroval tvarem skleniček na víno, aby tak zvýraznil vůni nápoje.

Třetí Ondřej Mikulec zúročil své zkušenosti houslisty a vytvořil originální obal na housle a jejich příslušenství, který může sloužit současně jako dekorace v interiéru i bytový doplněk. Absolvent Střední školy nábytkářské a obchodní z Bystřice pod Hostýnem zvolil jako materiál ořech, lamelu, cín a čalounění.

MOBITEX - článek v Dřevařském magazínu
Ceny za studentský design předány

Vložil 05.03.2020 16:50 Čech Jaroslav