Úspěch ve finále mezinárodní soutěže "Studentské projekty 2017/2108"

Studenti SŠNO Bystřice pod Hostýnem se i v letošním roce zúčastnili mezinárodní soutěže „Studentské projekty“. Hlavním organizátorem soutěže je společnost ŠPINAR – software s.r.o., která v roce 2006 založila tradici této dnes již prestižní soutěže pro Českou a Slovenskou republiku. Soutěž je určena pro všechny typy škol v České republice a na Slovensku, které ve výuce využívají programy TurboCad a DAEX. Cílem soutěže je podpora výuky nových technologií, motivace studentů a pedagogů.
Letošního již 11. ročníku soutěže se zúčastnilo 14 finálových projektů. Do finále soutěže postoupily i tři práce našich žáků. Projekty bytových jednotek Jana Kluse, Michala Šuláka a projekt vybavení studentského pokoje Martina Mikla. Jako každý ročník, tak i tento byl nabitý kvalitními projekty a porota byla postavena před nelehký úkol vybrat ty nejlepší. Vítězem soutěže se stal „Domeček na stromě“ ze Střední školy stavební a dřevozpracující z Ostravy Zábřehu. Skvělé druhé místo získal náš žák Jan Klus, který porazil oba projekty žáků ze Střední školy uměleckoprůmyslové z Hradce Králové. Michal Šulák dosáhl na šesté místo a Martin Mikl vybojoval hezké osmé místo.
Vyhodnocení soutěže proběhlo 12. dubna v Brně. Soutěž podporovalo několik významných sponzorů, kteří věnovali velmi hodnotné ceny (Falco computer, Lenza, a.j.). Mediální podporu zajistili zástupci významných oborových časopisů. (Czech design, Stolařský magazín, Computer design, Bydlení.cz, a další…)

Ing. Tomáš Bílek
SŠNO Bystřice pod Hostýnem

Vložil 28.04.2018 07:44 Čech Jaroslav