Regata 2019

King Kongův úspěch v Holešově

Nejen filmoví fanoušci byli nepochybně potěšeni přítomností King Konga na Holešovské Regatě 2019. Podle návrhu a pod odborným vedením učitele odborného výcviku Radka Pluháčka ho z topolových prkének vyrobili žáci Střední školy nábytkářské a obchodní. Jejich King Kong byl sice blondýn, ale díky výšce 3,2 metry a váze 150 kilogramům byl nepřehlédnutelný.
Velkou pozornost vzbudil i jeho doprovod z džungle, domorodí lidojedi. Většina diváků nevěřila, že pod maskami a kostýmy zhotovenými paní učitelkou Kateřinou Valterovou jsou naši žáci Bedřich Mrkva, Ondřej Mikulec, Martin Daněk, Karel Ponížil a malí přátelé Ondřej Valter a Martin Bárta (a nikoli žáci ze spřátelené africké školy spolupracující s námi v rámci výměnného pobytu). Při samotné přehlídce seděla na rameni hrozivé gorily Anna Skopal-Procházková představující krásnou herečku Annie, do které se King Kong zamiloval.
I přes mírný déšť právě v době přehlídky plavidel jsme byli velmi úspěšní – vyhráli jsme Cenu odborné poroty a Cenu pro střední školy. Navíc jeden z našich domorodců, Karel Ponížil, vybojoval druhé místo v doprovodné soutěži - přejezd lávky. I díky tomu měla paní učitelka Zoja Švehlíková plné ruce práce s fotodokumentací.
Pokud si i Vy chcete King Konga vyfotit, máte možnost učinit tak v areálu školních dílen, kde mu dělá společnost naše loňské plavidlo - Otesánek.

Mgr. Věra Kosmáková

Vložil 29.06.2019 20:48 Čech Jaroslav